Descobreix el pàdel al Crack Sports Club!

pàdel

Què és el pàdel?

El pàdel és un esport de raqueta d’origen mexicà nascut a la dècada dels anys 60. Els elements centrals són, al igual que en el tennis, la pilota, la pala i la pista. És l’esport amb major creixement mundial de les últimes dècades. 

Com neix el pàdel?

El pàdel neix als anys 60 a la ciutat mexicana d’Acapulco, quan Enrique Corcuera (considerat l’inventor del pàdel), decideix afegir a la seva pista de frontó tres parets més per tancar-la completament i una red enmig per separar la pista en dos camps. 

A la dècada dels anys 70, el príncep Alfonso de Hohenloe (amic de Corcuera), queda encantat amb aquesta nova modalitat esportiva i decideix importar-la a Marbella. Amb aixó s’inicia la seva expansió pel territori nacional.

Durant els següents anys es produeix una expansió exponencial a nivell internacional. El pàdel es converteix en un esport de moda a passos agegantats. És tal el seu creixement que no triga a professionalitzar-se i a fer néixer organitzacions internacionals per l’estandardització de les seves normes (com la Pádel Pro Tour o més tard la World Pádel Tour).

El pàdel a Catalunya

La seva extensió i popularització a Catalunya va arribar als anys vuitanta. La primera pista de pàdel catalana es construeix el 1984 al Reial Club de Golf del Prat. El seu èxit va fer que els anys següents i sobre tot durant els anys noranta s’expandís per tot el territori i que institucions com el Reial Club de Polo o el Reial Club de Tennis Barcelona muntessin les seves pròpies pistes.

Als últims anys no ha frenat el seu creixement, més bé es podria dir tot el contrari. Actualment se’l considera l’esport amb més ràpida evolució i expansió del nombre de jugadors i pistes al món. Es practica en més d’una setantena de països de tots els continents i compta amb més d’una trentena de federacions nacionals.

Com es juga al pàdel?

Al ser un esport que neix del tennis, la dinàmica de joc i les regles que el constitueixen són similars, encara que amb diferències suficients per considerar-los disciplines diferents.

padel

JUGADORS

El pàdel, a diferencia del tennis, és un esport que sempre es juga en equips. Es juga per parelles, dos contra dos, cosa que el fa un esport sociabilitzador i altament cooperatiu.

padel

PUNTUAR

La manera principal per puntuar és fer botar la pilota dos vegades al camp contrari. La pilota pot xocar amb les parets sempre i quan hagi botat prèviament al terra de l’equip contrari. Altres accions que poden fer puntuar a l’equip contrari són:

     • Un jugador llença la pilota fora del camp sense que caigui abans al terra del rival.
     • Un jugador toca la red o el camp contrari.
     • Un jugador toca la pilota amb qualsevol altre element que no sigui la raqueta
     • Un o dos jugadors del mateix equip colpeixen la pilota dues vegades seguides abans d’anar a parar a la pista del rival.
padel

GUANYAR

Per guanyar una partida de pàdel s’han d’anotar tres sets. Per tal d’anotar set, la parella haurà de guanyar sis jocs. Els jocs porten el sistema de puntuació a tres punts del tennis, on es canta 15-30-40 segons s’anoti. Si s’empata a 5 jocs, s’haurà de guanyar per 7-5, amb dos jocs d’avantatge. En cas que l’empat arribi a 6-6 s’aplicarà l’anomenat com Tie-Break (desempat), on la puntuació es compta de punt en punt (1,2,3…) fins arribar a 7. La primera parella que arribi a 7 s’emporta el set, sempre que compti amb dos punts d’avantatge. Si no hi ha aquest avantatge al arribar als 7 punts, el Tie-Break continuarà fins que alguna de les parelles s’imposi a la altra amb aquesta diferència.

Beneficis de jugar a pàdel

La seva enorme popularitat va directament relacionada amb la sèrie d’avantatges que et pot aportar sumar-te a aquesta apassionant disciplina.

    • Redueix l’estrés. Al ser un esport ràpid i d’agilitat, requereix que centris la teva atenció en ell mentre duri la partida. Al centrar tota la teva concentració en el joc, no tindràs marge per les preocupacions del dia a dia!
    • Millora de la salut cardiovascular. Una cosa pots tenir clara, i és que no t’estaràs quiet. Seguir la trajectòria de la pilota de ben segur que et mantindrà en moviment d’una punta a una altra de la pista. Còrrer d’un lloc a un altre enforteix el teu sistema cardiovascular a l’augmentar el teu ritme cardíac.
    • Defineix la musculatura. És un esport perfecte si el que busques és definir el teu cos d’una manera uniforme. Treballaràs especialment les cames i els braços, però al ser un esport dinàmic que requereix moure tot el cos t’ajudarà també a definir la resta del cos!
    • Millora de l’agilitat mental. No només entrenaràs el teu cos, el pàdel requereix agilitat i bons reflexes. Contra més juguis, més desenvoluparàs la teva coordinació i la teva capacitat per respondre ràpidament!
    • Treball en equip. El padel es defineix per ser un esport d’equip. Milloraràs les teves capacitats de cooperació i coordinació amb els altres. Només treballant en armonia amb la teva parella de joc podràs aconseguir bons resultats!
    • És divertit! I per sobre de tot, és una activitat perfecta amb la qual gaudir del teu temps lliure. Riuràs, et treuràs de sobre la càrrega del dia a dia i compartiràs temps de qualitat en bona companyia. Cal alguna cosa més?

Si vols provar aquest esport de primera mà, al Crack Sports Club comptem amb la nostra Escola de Pàdel.

També pots llogar una de les nostres pistes per gaudir amb els teus d’una bona partida de pàdel. I si et calen jugadors per completar la partida, cap problema, nosaltres ho organitzem! 

Apropa’t al Crack Sports Club per descobrir més sobre aquest divertit esport!

 

Obrir chat
1
Benvingut a Crack Sports. En què et podem ajudar?