spinning

Què és l’ Spinning?

L’ Spinning és una disciplina d’exercici físic nascuda als Estats Units a finals dels anys vuitanta i que s’ha convertit en una de les activitats més demandades als gimnasos d’arreu del món. Es tracta d’una activitat dirigida a la qual es realitza exercici físic sobre una bicicleta estàtica al ritme de la música. Es porta a terme un treball cardiovascular d’alta intensitat i un fort treball a nivell muscular, principalment als trens interiors.

Com neix l’ Spinning?

spinning

L’ Spinning neix al 1987 gràcies al ciclista californià Jonathan Goldberg. Goldberg es preparava per una cursa ciclista de resistencia extrema que consistia en creuar els Estats Units de costa a costa. Per tal d’estar físicament preparat per un repte d’aquesta magnitut, Jonathan Goldberg va enginyar un sistema per poder entrenar al seu propi garatge. Va modificar una bicicleta per poder-la utilitzar mantenint-la fixa i poder entrenar còmodament a la seva pròpia casa. Amb aixó va construir una de les primeres bicicletes estàtiques.

Poc després, va convidar als seus entrenaments a altres ciclistes. Se’ls va acudir introduir música a les seves sessions grupals per compensar la monotonia de pedalejar a un lloc tancat i sense moviment. Aquesta idea tan simple va fer els entrenaments molt més apassionants i motivadors. La combinació de la música i l’entrenament grupal a l’hora de pedalejar son les petites espurnes que van configurar la modalitat del també conegut com cicle indoor.

Expansió comercial

Amb les bases d’aquesta nova activitat al cap, a l’any 1995,  Jonathan Goldberg va decidir aliar-se amb la marca de bicicletes Schiwnn Cycling, que s’encarregaria del disseny d’una bicicleta estàtica que traslladés de manera realista les sensacions d’una bici de carretera. A més d’enllestir la part tècnica, Goldberg va patentar la marca Spinning per poder vendre el seu programa d’entrenament als gimnasos. L’èxit va ser aclaparador.

 

spinning

Els anys següents la presencia del programa d’entrenament Spinning arreu del món va crèixer molt ràpidament. A través de fires i convencions, no va trigar en arribar a territori europeu i a expandir-se per la resta del continent americà.

Avui dia, el cicle indoor és una activitat totalment consolidada, present gairebé a qualsevol gimnàs, i amb la presència de moltes marques que han desenvolupat els seus propis productes i programes d’entrenament inspirant-se en l’original. Algunes de les més conegudes i amb major expansió a dia d’avui, més enllà d’ Spinning, són Cyclingroom, Team ICG o Bestcycling, entre d’altres.

Com és una sessió d’ Spinning?

Es tracta d’una activitat grupal que es pot desenvolupar a l’interior o a l’exterior, depenent normalment del clima i de les instal·lacions a les quals es practiqui. Apart del seu caràcter grupal, hi ha tres elements imprescindibles que configuren una sessió de cicle indoor:

spinning

Bicicleta Spinning

Es tracta de bicicletes dissenyades específicament per aquest tipus de pràctiques. Des del seu naixement han anat evolucionant en comoditat, funcionalitats i sensació de realisme amb respecte a una bicicleta de carretera real. Les bicicletes fabricades per fer cicle indoor són normalment més complexes en els seus components que bicicletes estàtiques d’ús domèstic més senzilles. Suporten càrregues, intensitats i moviments més extrems i els seus components estan especialment dissenyats per la pràctica de programes d’entrenament del tipus Spinning.

spinning

Música

La música és part de l’ànima de la disciplina. Les peces escollides, com s’enllacen entre sí, fixen com serà l’entrenament. La pràctica de l’ spinning es pot considerar gairebé un joc rítmic, en el qual ens movem segons els daltabaixos de la banda sonora escollida. La música modula l’energia, la cadencia, les pauses, etc.

spinning

Instructor

Apart de la música, l’instructor és fonamental a l’hora de marcar el nivell d’intensitat de la sessió i dinamitzar al grup. Dirigeix l’activitat amb objectius físics clars, estableix les fases de l’entrenament per tal d’optimitzar la sessió i que assoleixis fites segons el teu nivell.

Beneficis de practicar Spinning

 

  • Millora de la salut cardiovascular. Pedalejar és una de les maneres més efectives de fer exercici cardiovascular i de regular els nostres nivells de pressió sanguínea. Seguint una rutina diaria de pedaleig, notarem els efectes sobre la nostra salut ràpidament!
  • Tonificació muscular. La intensitat de l’activitat la fa idònia per enfortir els nostres músculs, especialment els del tronc inferior. Però no només tindrem unes cames més tonificades, el cicle indoor és un esport complet que ens ajudarà a millorar la forma de tot el nostre cos.
  • Coordinació. Al tractar-se d’una activitat rítmica lligada a la música, millorarem molt més que les nostres capacitats físiques. El nostre sentit del ritme millorarà notablement i les nostres capacitats de coordinació es veuran beneficiades.
  • Pèrdua de pes. El cicle indoor és una disciplina molt efectiva a l’hora de perdre pes. En una sessió d’una hora es poden perdre entre 400 i 900 calories aproximadament. Pedalejar és una de les maneres més eficaces a l’hora de cremar greix.
  • Millora el teu humor! Fer activitat física és sinònim de reduir els nivells d’estrés. Si a aixó li sumes una activitat en grup, en la qual un instructor ens motiva al ritme de música enèrgica, obtens l’impuls perfecte per apujar la teva actitut positiva!
spinning

Prova l’ Spinning al Crack Sports Club!

Tant si no has provat mai aquesta disciplina com si n’ets expert, el Crack Sports Club és el teu lloc!

Al nostre club situat a Granollers hi trobaràs sessions dirigides per a tots els nivells.

Contacta amb nosaltres per venir a provar les nostres instal·lacions gratis i sense cap compromís!

Obrir chat
1
Benvingut a Crack Sports. En què et podem ajudar?