fitness

Què és el Fitness?

Sota el concepte de Fitness una sèrie de rutines i hàbits amb l’objectiu de portar una vida saludable. El Fitness com a tal no és una disciplina completa, si no l’agrupament de pràctiques esportives de diversa mena que el que busquen és un treball complert sobre tot el cos i una millora de la salut de qui entrena. Més enllà de l’activitat física, un estil de vida Fitness també vol dir parar especial atenció a portar hàbits d’alimentació saludables i una nutrició adient per mantenir el cos en un bon estat de forma. 

Quines són les bases per portar una rutina Fitness?

fitness

Alimentació

Una dieta equilibrada és tan important com tenir una rutina regular d’exercici físic. Per tal de mantenir el nostre cos en un estat de forma òptim hem d’aportar al nostre organisme els nutrients i vitamines que necessita. També serà important aportar les calories i proteïnes necessàries per tonificar la nostra musculatura. Un altre punt important serà eliminar els greixos saturats i substituir-los per greixos “bons” (com l’oli d’oliva o l’alvocat).

fitness

Gimnàstica

Com hem comentat, el fitness és una disciplina global, que busca millorar l’estat de tot el cos. Per aixó es fa imprescindible afegir exercicis gimnàstics a la nostra rutina d’entrenament. Gràcies a aixó millorarem qualitats com la resistència, la flexibilitat, la psicomotricitat, etc.

fitness

Musculació

Per tonificar el nostre cos, caldrà realitzar activitat física específica dirigida al creixement muscular. Cicles d’exercici intens per augmentar la nostra massa muscular i enfortir el nostre cos.

Quines activitats formen part del Fitness?

Per assolir aquests objectius de forma física, s’han de practicar activitats de manera freqüent diversos cop per setmana. Existeixen una sèrie de disciplines nascudes per tal d’assolir les fites que marca un estil de vida Fitness. A continuació llistem algunes de les activitats Fitness que pots trobar al nostre centre.

 • Zumba. Es tracta d’una disciplina cardiovascular de baix impacte que combina ball llatí, diferents coreografíes i exercicis aeròbics. Té efectes positius sobre els sistema nerviós i cardiovascular. Incrementa l’energia, millora la coordinació i condició física, crea benestar corporal, redueix l’estrès i augmenta l’autoestima. A més a més, és una manera divertida i eficaç de perdre aquells quilos d’excés mentre es tonifica la musculatura.
 • Aero-tono. L’aero-tono és una variant de l’aeròbic on es combinen la resistència muscular amb la cardio-respiratòria. L’objectiu millorar la força i treballar un cos estèticament bonic. Classes molt dinàmiques i rítmiques amb coreografies simples. Una activitat amb què s’assoleix una musculatura àgil, forta i elástica així com una tonificació total del cos.
 • Activitats de tonificació. Sessions d’exercicis de condicionament general del cos amb l’objectiu de tonificar i augmentar la massa muscular.
 • GAC. GAC són les inicials de tres paraules: glutis, abdominals i cames. Practicar GAC és treballar un conjunt d’exercicis per a enfortir i tonificar aquestes tres zones del cos. Una bona activitat per a eliminar i evitar l’acumulació de greix en aquestes zones.
 • TBC. L’activitat de TBC (Total Body Condition) permet treballar tot el cos per posar-lo en forma. Amb diversos elements propis d’un gimnàs (gomes, steps, barres…) es fan diferents exercicis que trenquen la monotonia i assoleixen resultats en un temps breu. No hi ha dues classes de TBC idèntiques.
 • Pilates. El programa Pilates és un conjunt de més de 500 exercicis anaeròbics de moviments suaus i lents. Una combinació de les tradicions orientals i occidentals que fan d’aquesta activitat un mètode intens, eficaç i efectiu. El treball d’estiraments i tonificació produeix beneficis notables en la musculatura basant-se en sis principis essencials: control, concentració, força, precisió, respiració i la millora del centre (abdominals, base de l’esquena i glutis).
 • Ioga. El Ioga va més enllà d’una pràctica esportiva; és una disciplina. A través de les postures, denominades “asanes”, s’uneixen cos i ment per assolir l’equilibri i la concentració necessària i afavorint la respiració adequada a través de moviments suaus i tècniques de relaxació. Una activitat imprescindible per qui vol eliminar tensions i estrès, millorar la flexibilitat i corregir l’actitud postural.

 • Balance. Una activitat pensada especialment per a la millora de la postura, la força, el to muscular i la flexibilitat mitjançant exercicis de treball muscular amb estiraments.

Apart d’aquestes disciplines, també poden englobar-se dins del Fitness activitats com el pàdel o l’spinning, per exemple. El que és realment important a l’hora de portar un estil de vida fitness és mantenir-se actiu i realitzar activitat física, i no tant l’activitat concreta que es faci.

Quins són els beneficis de portar un estil de vida Fitness?

 • Millora de la condició física. El conjunt d’activitats que formen part del Fitness ajuden a enfortir el nostre cos, millorar la nostra resistència, augmentar la nostra força i tonificar la nostra figura.
 • Millora de la salut cardiovascular. Redueix el risc de patir malalties com la hipertensió, l’obesitat, o els riscs associats a tenir nivells de colesterol elevats. Fer activitat física continuada es beneficiós pels nostres nivells de pressió sanguínea i per tenir un ritme cardíac adequat. 
 • Redueix l’estrés. Practicar activitats esportives d’aquest tipus relaxa el nostre cos i redueix els nostres nivells d’estrés, aminorant el risc de patir malalties com l’ansietat o la depressió.
 • Manteniment del teu pes ideal. Portar una dieta equilibrada i respectar una rutina setmanal d’activitat física, ens ajuda a mantenir-nos en el nostre pes ideal. Practicant Fitness, cremaràs el greix del teu cos i augmentaràs la part de múscul de la teva massa corporal.

Al Crack Sports Club oferim una àmplia gama de disciplines amb les que podràs portar un estil de vida fitness alhora que gaudeixes de fer esport. Comptem també amb un servei d’entrenador personal per dissenyar una rutina a la teva mida i assolir els objectius que et marquis. Pots venir a provar les instal·lacions totalment gratis durant un dia sencer per comprovar-ho. T’esperem!

Obrir chat
1
Benvingut a Crack Sports. En què et podem ajudar?